dijous, 5 d’abril del 2012

Ball de l'OS

Trescant, trescant he trobat un arxiu de video de l'assaig d'aquesta peça musical . Aquest assaig el ferem a la ciutat de SCHESSEL (ALEMANYA), en el decurs del viatge que fèrem fa uns anys

Estolers d'esquerra a dreta : Juanjo, Àngel, Guillem Capó (guitarra), Virginia Forteza (flauta), Nico Amengual (Percusió), Tolo Amengual (Flauta) , Maria de Lluch (fabiol), Geroni Rullan (Llaüd), Silvia, Antonia Lara (Guitarra)



BALL DE L'OS por Mafios66


Un poc d'història:

Una creença popular és que entre febrer i març els óssos del Pirineu es comencen a despertar de la seva hibernació. Hom creu que en arribar aquest dia l’ós es desperta i surt de la cova i que, en funció del temps que faci a fora, es despertarà del tot o bé tornarà a dormir, en una metàfora del que succeeix a nivell meteorològic. Aquesta creença ha generat en moltes poblacions catalanes de la zona del Pirineu una manifestació festiva anomenada Festa de l'Ós, Ball de l’Ós, Cacera de l'Ós o Ball de l'Óssa en què un grup de personatges simulen empaitar, capturar, i finalment "afaitar" un ós que entra al poble i fa tot tipus de malifetes. Aquesta manifestació festiva és ben viva en diferents municipis dels Pirineus, Andorra i la Catalunya Nord.

Malgrat a les notres Illes no tenim óssos (...almenys no dels de pèl) aquesta tradició s'ha adaptat també al folklore Illenc.



Aquí també us deixo aquest ball interpretat pels Xeremiers de Sóller i la banda Municipal de Sóller, en el concert de dia 3 d'octubre de 2009 que feren al teatre Victòria de Sóller.

En el video podeu veure els "estolers" Nico Amengual (caixa) , en Tolo Amengual (tambor i fabiol), Maria de Lluch (saxo), Catalina (clarinet)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant....

 Ara que hem començat un any nou pegam una uallada cap enrera recordant els treballs que es presentaren per al logo del 25 aniversari. El lo...